Objave, označene z ‘šport’

Karibi 10: Silver Sands – Wind & Kitesurfing

Danes je začelo zares pihat. Zares fajn pihat.

Zato moram dat gor še zadnjo objavo s Karibov, ker mi je sedaj na koncu le uspelo: windsurfanje in kitesurfanje na Silver Sands. Yeah!

Winsurfing

Winsurfing

Kitesurfing

Kitesurfing

Jutri zjutraj grem še odpeljat eno rundo wind, popoldne pa pakirava za domov 🙁

No, sej mal sem tut vesel, da se spet vidmo 🙂

Karibi 08: Barbados – Silver Sands

Komaj sem čakal, da prideva na Barbados. Da bom končno lahko uporabil trapez, ki sem ga tovoril celotno potovanje do tukaj.

No, včeraj sem doživel mrzel tuš, ko sem si sposodil opremo (so me k sreči prepričali, da sem vzel samo za 1 uro). Pogoji tule so daleč od tistih, na katere sem vajen doslej, prvič sem se srečal z velikimi valovi in močnim tokom. Veter je sicer dober in konstanten, ampak kaj, ko sem toliko namučim pri obratih in štartu, da mi že to pobere vso energijo.

Po 20 min v vodi sem moral ven, tako zadihan že dolgo nisem bil. In so me prepričali, da raje probam s kajtom. Tudi Manca je o tečaju razmišljala že prej, zato sem se kar hitro predal in sedaj imava 3 dnevni tečaj kitesurfanja, jutri bo druga lekcija.

Pogled na Silver Sands iz deAction beach shop

Pogled na Silver Sands iz deAction beach shop

Pogumno v vodo!

Pogumno v vodo! In 20 min kasneje prestrašeno nazaj ven …

Če bodo čez teden manjši valovi in morda malo manj vetra, si bom še probal sposodit windsurf opremo, pa bom poskusil dobiti malo več občutka.

Mimogrede, skoraj nihče tukaj ne windsurfa, več ali manj samo kajterji, največ 2 windsurfa v vodi (od tega je en Brian Talma). Will see 😀

Če ima kdo kakšen nasvet glede prvih korakov surfanja na takem spotu – bom vesel komentarja!

Oprema je, vremena še ni

Od danes naprej lahko grem tudi sam windsurfat. Nasmešek do ušes 😀

IMG_1892

IMG_1894

IMG_1889 IMG_1890

IMG_1891

Če smo iskreni bo tudi vreme, v Punat-u pravi windguru, da bo ta vikend precej pihalo. Ampak nimam še dolgega neoprena, bom raje počakal na kakšen bolj prijazen vikend, da bom lahko vozil s shortyjem 😛

Ni komentarjev | Objavljeno v ostalo | Povezava

V novo leto

Za novo leto sva bila z Manco v Potokih skupaj s prijatelji 😀

IMG_1190

Dan pred Silvestrovim smo še izkoristili lepo vreme in šli smučat/bordat na Kanin:

IMG_1129

pano

IMG_1142

Namesto šampanjca pa nam je ob prelomu 12 v 13 bolj zapasal B-52 😉

IMG_1201

Fuuuuuuuuu, dva meseca

nisem nič lepega napisal. No, se bom zdaj potrudil:

bla bla bla potovanje po Bosni in Črni gori je blo špica bla festival Terraneo tudi bla bla firma laufa, bla bla bla, naredu sem večino izpitov, bla bla bla Smashing Conference v Nemčiji je bla res zakon bla bla bla bla neki me zdravje matra bla bla bla bla absolvent sem zdaj.

Z lokom pa še vedno streljam 🙂

1 komentar | Objavljeno v ostalo, video | Povezava

Kaj midva počneva čez vikend in [ne tako zelo] nov hobi

Spet se je zgodilo, da je mesec prešel brez kakršne koli objave. Februarska Avstralija me je povsem izčrpala, tako da aprila ni bilo objave na blogu. Pa tudi maj sedaj še ravno lovim za rep 🙂

Moj študij počasi gre h koncu, tale teden pa bolj počivam v (skoraj 😛 ) moji sobi v rožni – ja, spet sem moral obiskat UKC, tokrat zaradi blažjega vzroka kot lansko leto (izvit gleženj po minuti igre streetball-a na Majskih igrah). Do petka moram biti že vsaj toliko dober, da se lahko grem potapljat. Pa saj bom, sedaj lahko že kar konkretno spet uporabljam nogo.

Torej, da ostanem še malo pri naslovu. Manca in jaz sva se tole pomlad bolj resno lotila lokostrelstva. Jaz sem že prejšnje leto intenzivno začel uporabljat očetov star compound, tako da mu je konec poletja počilo eno od koles – in nadomestnega zaradi starega modela ni bilo mogoče dobiti (vsaj ne dovolj poceni).

Tako sem sedaj šel v nakup bolj resne opreme in ta vikend sem lahko sprobal novi (novi zame, sicer rabljeni) Mathews compound:

Lok res odlično nese, prvič sem streljal z merilno napravo in sprožilcem, pa moram rečt da je res super občutek.

Takole na cca 25 m je šlo večinoma vse v 8, 9 in 10. Moral bom malo posekat zadaj še grmovja, da bom lahko podaljšal strelišče 😀

Manca strelja z golim lokom, brat Jernej pa je sedaj dobil tudi compound Hoyt, ki sem si ga najprej kupil zase, a ugotovil, da nima dovolj natega. Tako da sedaj so že trije resni loki pri hiši 😀

No, ko nisva na strelišču, je pa najlepše v moji sobi 🙂

Še en portret po dolgem času.

Potapljaško križarjenje na barki Ščedro

Kršim sicer kronološko zaporedje mojih izletov to poletje, ampak enostavno ni bilo časa, da bi prej objavil tale prispevek o potapljaškem križarjenju.

Letos pozimi/spomladi sva s prijateljem Rokom naredila potapljaški izpit prve stopnje (OWD pri SSI), tako da je enkrat junija na mail prišlo vabilo za potapljaško križarjenje na barki Ščedro in sicer od 6. do 13. avgusta. Rok se je na žalost odločil za drugi tabor v tem obdobju, zato sem se prijavil kar sam. Pa se je izkazalo za odlično poletno dogodivščino 🙂

Takole smo 6. avgusta izpluli iz Trogirja, prvi dan proti razbitini Ribolovac na Šolti

Bombe pripravljene na potop

Takole smo se lahko cele dneve in večere izležavali na palubi

Ker od februarja pišem blog Waterproof Digital Camera sem na posojo od Olympus Slovenija dobil fotoaparat Olympus Tough TG-810 za testiranje. Tako da sem se tu in tam lahko potapljal s fotoaparatom (če nismo šli pregloboko). Nekaj podvodnih slik vam vsekakor privoščim, je pa to le bežen odsev tega, kaj vse sem videl:

Riba Pirka

V globino

Mlajši soudeleženci križarjenja so se potapljali samo na dih

Od spodaj

Moj buddy, Maruša

Pogled ob steni navzgor

Evo mene potapljača

Ena od lokacij za potop

Brač

Naša barka

Še ena lokacija za potop, tukaj smo imeli tudi nočni potop

Še enkrat Ščedro

Dve potapljaški zastavi

Zadnji dan smo videli še delfine, vendar samo od daleč, kako so lovili neke večje ribe (lice, gofi, palamide, tune?)