Objave, označene z ‘Slovenija’

Država kaznuje solidarnost državljanov – prevoz.org začasno ukinjen

DODANO: Kot kaže, ministrstvi zanikata, da bi bila v zvezi s to afero izdana kakšna kazen. Objavo trenutno puščam v izvirni obliki, upam pa da bo razjasnjeno, za kaj je v resnici šlo. Če je res šlo za lažno vest, potem bo pač druga stran utrpela posledice – začenši z Radiem Študent.

Ker smo seveda najhujši kriminalci; predvsem študentje in še kakšen mlajši zaposleni osebek, ki smo si do sedaj lahko prevoz za v Ljubljano in nazaj v rodno mesto našli na portalu prevoz.org. Zgodilo se je (pred kratkim) namreč, da se je inšpektor predstavljal kot študent, nato pa ob simboličnem povračilu stroškov za prevoz (bencin/dizel, vinjeta, gume, registracija, samo prevozno sredstvo, redni in izredni servisi pri avtomehaniku) v imenu roke pravice oglobil voznika. Več si lahko tako ali tako preberete na strani sami.

Vesel sem, da je dogodek tako hitro prejel kritiko vseh večjih medijskih hiš, portalov, blogov in širše javnosti. Da se ve, kdo je tu kriminalec in kdo oškodovani. Da si ne bi še kdaj kakšen študent omislil takole opehariti naše ljube domovine in se izogniti plačilu vseh dajatev, ki nam jih narekuje najvišji. Naj se čuti bridka šiba po hrbtu malega človeka!

Sicer nisem človek, ki bi z veseljem spremlja vse burke, ki se odvijajo vse pogosteje v naši državi in komentiral takšna dogajanja. Ampak včasih pa vsakomur prekipi. Zatorej le pogumno v nedeljo na volitve!

Nič več hitrega in za vse ugodnega prevoza do študija, spet bomo morali nazaj na počasen vlak ...

Ni komentarjev | Objavljeno v ostalo | Povezava

Kolo in Bohor

CGP Drnovo in nekaj HDR fotografij

V četrtek zgodaj zjutraj sem drvel po dolenjki iz Novega mesta proti Krškem, iz opazovanja Perzeidov. V prejšnjem prispevkov nisem omenil, da sva skupaj opazovala z Nejcem Ucmanom iz Verduna pri NM.

No, torej, na poti nazaj se je nebo počasi prevesilo iz noči v lepo jutranjo zarjo, zato sem kljub utrujenosti izkoristil dobro svetlobo in se ustavil na nadhodu v Raki:

Above Highway in sunrise

Po nekaj polminutnih posnetkih me je utrujenost vseeno premagala, sedem za volan in nadaljujem vožnjo proti domu. Nakar me samo 10min pozneje spet pritegne dobra svetloba in scena na Drnovem. Kamnolom.

SCT in Drnovo, Slovenia

SCT in Drnovo, Slovenia

Na koncu sem jo pa še ruknil v Afriko, savano. Samo antena ne paše sem, haha.

Idyllic scenery in Slovenia