Objave, označene z ‘razmišljanje’

Skoraj sem pozabil na blog

Da še obstaja. Kot da se z Manco nisva nikoli vrnila s Karibov in še vedno windsurfam tam.

No, realnost je drugačna, čeprav bi težko rekel, da kaj bistveno slabša:

  1. diplomiral ✓
  2. postal direktor v lastnem podjetju ✓
  3. še več windsurfal in kupil nekaj nove opreme ✓
  4. dobil nove delovne prostore, kjer začnem drugi teden delat z Jako, za ProteusThemes

Verjetno bom blog spet oživel, ko grem na kakšno daljše potovanje.

Ni komentarjev | Objavljeno v ostalo | Povezava

Odštevanje: pet, štiri, tri, dva …

Pa sem spet tik pred tem, da jo nekam mahnem. Kam? Vračam se v Avstralijo. S kom? Z Manco 🙂

Kufri so že skoraj polni

Danes še zadnjič spim doma, jutri popoldne pa na težko pričakovano pot. V Avstraliji že čakata Tina in Klara, da se po petih mesecih spet srečamo. V bistvu je njuna praksa v Avstraliji sploh sprožila tole potovanje, ki se bo odvilo v naslednjih slabih štirih tednih.

Kako sva planirala pot


View Larger Map

Hja, predvsem bolj ohlapno. Priletela bova v Brisbane, vendar se v mestu ne bova predolgo zadrževala, ostati misliva samo dva dni, potem pa vzameva (že rezerviran) avto, in se počasi pomikava proti severu, vse tja do otočja Whitsundays. Pri tem nikakor ne misliva izpustiti kakšnega dne na Velikem koralnem grebenu.

Predvidoma 19. februarja se bova obrnila in kar se da hitro prevozila celotno pod do Coonabarabran, kjer stoji Anglo-Avstralski observatorij. Na tem delu bom potovanje združil z delom za faks in si malo ogledal observatorij in njihove spektroskope – o tem bom namreč marca pripravil seminar (bolonjska “diploma”).

Zadnji del poti z avtom se bova samo še spustila do 400 km oddaljenega Sydneya. Tu ostaneva nekaj dni, potem pa se z letalom prestaviva še v Melbourne. Tam naju pričakata Tina in Klara in še zadnjih nekaj dni uživamo v iztekajočem se letošnjem Avstralskem poletju.

Seveda, ko pridem nazaj bo izpitnega obdobja že zdavnaj konec. Pravzaprav bom s tem potovanjem zabredel kar v dva tedna novega semestra in predavanj. Pa kaj potem, bom pač kasneje moral malo švicat, da nadoknadim zamujeno, predvsem pa da čim hireje spišem seminar, ker imam že 20. marca predstavitev.

Sploh nimam občutka, da odhajam spet tako daleč. Vožnja že vem da bo precej naporna, 23 ur letenja (z dvema postankoma) ni kar tako. Ampak se pa splača. O ja!

Adijo

Me ne bo 10 dni 😀

Ni komentarjev | Objavljeno v ostalo | Povezava

Sem se sestavil nazaj

Moje okrevanje je usmerjeno samo navzgor, tako da je stvar takšna; danes spet nazaj v Ljubljano, na stara pota 🙂

Država kaznuje solidarnost državljanov – prevoz.org začasno ukinjen

DODANO: Kot kaže, ministrstvi zanikata, da bi bila v zvezi s to afero izdana kakšna kazen. Objavo trenutno puščam v izvirni obliki, upam pa da bo razjasnjeno, za kaj je v resnici šlo. Če je res šlo za lažno vest, potem bo pač druga stran utrpela posledice – začenši z Radiem Študent.

Ker smo seveda najhujši kriminalci; predvsem študentje in še kakšen mlajši zaposleni osebek, ki smo si do sedaj lahko prevoz za v Ljubljano in nazaj v rodno mesto našli na portalu prevoz.org. Zgodilo se je (pred kratkim) namreč, da se je inšpektor predstavljal kot študent, nato pa ob simboličnem povračilu stroškov za prevoz (bencin/dizel, vinjeta, gume, registracija, samo prevozno sredstvo, redni in izredni servisi pri avtomehaniku) v imenu roke pravice oglobil voznika. Več si lahko tako ali tako preberete na strani sami.

Vesel sem, da je dogodek tako hitro prejel kritiko vseh večjih medijskih hiš, portalov, blogov in širše javnosti. Da se ve, kdo je tu kriminalec in kdo oškodovani. Da si ne bi še kdaj kakšen študent omislil takole opehariti naše ljube domovine in se izogniti plačilu vseh dajatev, ki nam jih narekuje najvišji. Naj se čuti bridka šiba po hrbtu malega človeka!

Sicer nisem človek, ki bi z veseljem spremlja vse burke, ki se odvijajo vse pogosteje v naši državi in komentiral takšna dogajanja. Ampak včasih pa vsakomur prekipi. Zatorej le pogumno v nedeljo na volitve!

Nič več hitrega in za vse ugodnega prevoza do študija, spet bomo morali nazaj na počasen vlak ...

Ni komentarjev | Objavljeno v ostalo | Povezava

Spet brez prispevka

Mesec Januar se mi je spet izmuznil, ne da bi kaj objavil. To se je do sedaj zgodilo le enkrat lani, odkar blogam.

Sicer pa tale objava ne bo nič boljša 😛 Razlog tiči predvsem v tem, da sem se v januarju res potrudil in sedaj uživam sadove preteklega dela, ko počasi asistenti objavljajo rezultate kolokvijev in izpitov 🙂

Ni komentarjev | Objavljeno v ostalo | Povezava

Nebo gre v jesen

Precej časa nisem spet napisal objave na blogu. Izbora z La Palme še kar nisem naredil, da bi objavil tu in v galeriji. S slikami se je potrudil večinoma Nejc in jih dal na Facebook, potem pa je bil že MART in zdaj neke obveznostmi pa malo luftanja, gor pa dol po naši Sloveniji, kakšen izlet na morje in sosednjo Italijo na čejs … Pa smo tu, na koncu poletja. Najboljšega poletja v življenju, do sedaj 😉

V četrtek imam še zadnji izpit iz 1. letnika, astronomijo. Mislim, da ne bo pretežko. Potem pa lahko še en mesec uživam do začetka predavanj. Mislim da bom še za kak dan skočil na morje, če bo vreme dopuščalo namakanje. Če bom mel preveč časa kar s kolesom 🙂

Moj avto se je po slabem letu vožnje klonil. Rover je sedaj na prodaji, ampak mislim da ga bom naslednji teden umaknil z oglasnika in odpeljal na odpad. Tako da sedaj pridno zbiram denarce za novega :P. Verjetno ga še ne bom takoj kupil, bom raje mal nabral na kup, pa potem nekaj boljšega. Mam že pri Aston Martinu naročen en custom model 😀

Poskusil se bom potrudit pa res naredit septembra en izbor počitnic, da imam za arhiv in to. Do takrat pa samo ena fotka nevihte z MART-a (ki na stock portalu že lepo služi denarce za počitnice naslednje leto).

Ni komentarjev | Objavljeno v ostalo | Povezava