Objave, označene z ‘Barbados’

Karibi 10: Silver Sands – Wind & Kitesurfing

Danes je začelo zares pihat. Zares fajn pihat.

Zato moram dat gor še zadnjo objavo s Karibov, ker mi je sedaj na koncu le uspelo: windsurfanje in kitesurfanje na Silver Sands. Yeah!

Winsurfing

Winsurfing

Kitesurfing

Kitesurfing

Jutri zjutraj grem še odpeljat eno rundo wind, popoldne pa pakirava za domov 🙁

No, sej mal sem tut vesel, da se spet vidmo 🙂

Karibi 09: Barbados – destilarna ruma in surfanje

Potovanje gre počasi h koncu, še samo 2 dni na Barbadosu, potem pa nazaj na letalo.

Drugi poskus windsurfanja je bil bolj uspešen. Našel sem spot z manjšimi valovi, tako da sem se pred štirimi dnevi kar navozil. Škoda le, da je malo premalo pihalo. In še opremo sem dobil bolj staro (dolga in ozka deska, staro jadro, ki sem ga po 10 min strgal in potem dobil še enega, ki pa je čudežno zdržal do konca dne). Jutri bom še enkrat probal na Silver Sands ob oseki.

Windsurfam!

Windsurfam!

Kajtanje dobro napreduje, jutri imava z Manco zadnji 2 uri tečaja. Sem že stal na deski, tako da jutri upam, da se bom celo kaj peljal 🙂

Včraj sva šla malo po otoku, na SV del – destilarna ruma St Nicholas Abbey. Zanimivo za pogledat, še boljše pa za pit! Sem kupil en rum za domov 😉

Destilarna St Nicholas Abbey

Destilarna St Nicholas Abbey

St Nicholas Abbey rum

St Nicholas Abbey rum

Popoldne sva se sprehodila do bližnje razgledne točke – Cherry Tree Hill, s pogledom na V stran otoka.

Cherry Tree Hill

Cherry Tree Hill

Ta spodnja slika pa je z najbližje plaže, kjer stanujeva.

Silver Sands

Silver Sands

Verjetno zadnji post s Karibov. Se vidimo v Sloveniji drugi teden!

Karibi 08: Barbados – Silver Sands

Komaj sem čakal, da prideva na Barbados. Da bom končno lahko uporabil trapez, ki sem ga tovoril celotno potovanje do tukaj.

No, včeraj sem doživel mrzel tuš, ko sem si sposodil opremo (so me k sreči prepričali, da sem vzel samo za 1 uro). Pogoji tule so daleč od tistih, na katere sem vajen doslej, prvič sem se srečal z velikimi valovi in močnim tokom. Veter je sicer dober in konstanten, ampak kaj, ko sem toliko namučim pri obratih in štartu, da mi že to pobere vso energijo.

Po 20 min v vodi sem moral ven, tako zadihan že dolgo nisem bil. In so me prepričali, da raje probam s kajtom. Tudi Manca je o tečaju razmišljala že prej, zato sem se kar hitro predal in sedaj imava 3 dnevni tečaj kitesurfanja, jutri bo druga lekcija.

Pogled na Silver Sands iz deAction beach shop

Pogled na Silver Sands iz deAction beach shop

Pogumno v vodo!

Pogumno v vodo! In 20 min kasneje prestrašeno nazaj ven …

Če bodo čez teden manjši valovi in morda malo manj vetra, si bom še probal sposodit windsurf opremo, pa bom poskusil dobiti malo več občutka.

Mimogrede, skoraj nihče tukaj ne windsurfa, več ali manj samo kajterji, največ 2 windsurfa v vodi (od tega je en Brian Talma). Will see 😀

Če ima kdo kakšen nasvet glede prvih korakov surfanja na takem spotu – bom vesel komentarja!