Te dni od zadnje objave sedaj preživljava na manjšem otoku Culebra, vzhodno od glavnega otoka Portorika. Umik sem je bil kar dobra odločitev, ki so nama jo samo potrdili še lokalni prebivalci. “Big Island”, kakor mu pravijo domačini na Culebri, je namreč preveč obljuden, preveč industrializiran, tukaj šele lahko začneš uživat počitnice.

Najbolj od vsega do zdaj mi je všeč to, da se ne počutim kot turist. Spoznala sva se z nekaj domačini na otoku, tako da naju že na vsakem koraku nekdo pozdravlja, tako sva dobila tudi veliko koristnih informacij kaj kam in kako.

Prvi dan sva se kopala na obali takoj zraven mesta Dewey, Melones Beach. Zanimiva lokacija za snorklanje, na dosegu nog iz mesta:

IMG_1390

Takšni rakci samotarci se počasi sprehajajo po plažah – pri nas jh še nisem videl zunaj vode, tu pa imam občutek, da hodijo po celotnem otoku.

IMG_1386

Skat, ki ga je odkrila Manca pri snorklanju.

Drugi dan bivanja (včeraj) pa sva se šla zares potapljat, s čolnom na 2 dive spota, kjer je kar mrgolelo podvodnega življa (predvsem na drugi lokaciji, Tamarindo Beach, kamor greva jutri ležat):

IMG_1396

Manca med potopom …

IMG_1403

Riba plamenka (Lion Fish)

IMG_1431

Jata rib …

Danes sva se odpravila na plažo, zaradi katere večina turistov sploh obišče ta otok: Flamenco Beach. Lahko potrdiva, da so govorice o verjetno najlepši plaži na Karibih kar resnične 😉

 

IMG_2089

IMG_2090

IMG_1466

Na koncu te plaže počasi rjavita 2 tanka, še iz časov, ko je imela otok pod nadzorom vojska. Sedaj vsa popisana počasi razpadata na koncu čudovite plaže Flamenco na Culebri 🙂

IMG_3804